ELS COLORANTS NATURALS

Posted on Posted in Recerca

SITUACIÓ ACTUAL DELS COLORANTS NATURALS .

L’INDI.

A França des del 1994 l’empresa Bleu Pastel de Lectoure (regió de Llenguadoc) promoguda per Henri i Denise Lambert ha desenvolupat un projecte per cultivar el Pastell i extreure’n el pigment amb un 90% de puresa , amb la idea d’utilitzar-lo per la indústria tèxtil tant per la tintura de fil o teixits per vestir i roba de la llar  , per cosmètica per decoració , per pintura i per belles arts .

LA ROJA.

Després del 1989 s’ha desenvolupat el cultiu de la Rubia  a Holanda i el 2001 també a la Provença al sud de França . L’empresa holandesa Rubia Pigmenta Naturalia   cultiva plantes tintòries per extreure’n els colorants naturals. Ven el colorant de Rubia Red en envasos de 10 quilos i estan treballant per aconseguir altres colorants vegetals per cobrir el màxim possible l’espai de color.

LA COTXINILLA.

A Lanzarote  l’Asociación Milana ( www.tinamala.com ) va néixer el 2005, creada per un grup heterogeni de persones residents a Lanzarote, implicades en el desenvolupament rural de l’illa. A través del projecte Atlàntida, treballen per intentar frenar el deteriorament mediambiental, fent ús dels recursos disponibles i, concretament, mitjançant el cultiu de la cotxinilla com a colorant natural destinat a camps tan diferents como l’alimentació, la cosmètica o la farmàcia.

INFORMACIÓ GENERAL.

www.tejoloquehilo.es .

Aquesta web correspon a una tenda on-line on es poden comprar diversos tipus de productes , entre els quals  colorants naturals i mordents.

www.turkeyredjournal.com

Turkey Red Journal , és una revista dedicada als tints naturals I és accessible on-line en l’adreça superior.

www.spin-knit-dye.com

Blue Castle Fiber Arts , informació I venda de colorants naturals. , fibres I informació sobre processos de tintura.

www.couleurs-des-plantes.com

Couleurs des plantes , és una empresa francesa situada a Rochefort sur mer , prop de la Rochelle . Va ser  fundada l’any 2005 i  proporciona extractes de colorants vegetals , solubles en aigua tant per ús industrial com artesanal, cosa que permet simplificar molt el procés de tintura.

www.bleu-de-lectoure.com

Empresa francesa Bleu de Lectoure  ,subministra pigment de Blau Pastel ,  per la industria tèxtil , cosmética , decoració i  Belles Arts.

http://teinturesnaturelles

Lloc d’internet de Marie Marquet que dóna informació sobre la tintura amb tints naturals.i organitza tallers i estades sobre el tema.

www.couleurgarance.com

Couleur Garance es una associació francesa , creada l’any 1998 , que organitza tallers i estades cada any per la formació en la tintura amb colorants vegetals. Tenen la seu a Lauris a la Provença .i en els jardins  del Castell d’aquest poble es cuiden del Conservatoire des plantes tinctorials , amb 300 varietats de plantes de tot el mon que produeixen colorants utilitzats per cosmética , pintura i tintorería .

www.tinctoria.nl