PREMIS FLOC DE LLANA 2018

Posted on Posted in General, Notícies

Premis-FLoc-de-llana-1200x900

El passat 21 de gener va lliurar els premis Floc de llana 2018, que reconeixen a empreses, entitats i persones rellevants en els àmbits tèxtil, econòmic-social o cultural representats a Sabadell.

El jurat del premi ens va atorgar el premi Floc de llana per “la seva vocació altruista per preservar la memòria històrica del tèxtil sabadellenc i el foment del coneixement i la investigació en benefici del present del sector tèxtil de Sabadell“.

Adjuntem les paraules d’agraïment que el nostre President va dirigir als assistents a l’acte:

Gràcies al Gremi de Fabricants en la persona del seu president Sr. Blai Costa i els seus col·laboradors, per les seves ajudes, a l’Ajuntament de Sabadell, al seu alcalde Matías Serracant i a la regidora de Cultura Montserrat Chacón pel seu interès, a la Fundació Bosch i Cardellach pel seu suport, al Museu d´Història i als seus funcionaris per la seva col·laboració, a la Junta de la nostra Associació per la seva entrega i a tots els partits polítics de Sabadell per confiar amb nosaltres i per aprovar per unanimitat en Ple Municipal que el Vapor Pissit es destini a Museu Tèxtil i també molt especialment al jurat que ens a atorgat aquest premi.
També vull fer un esment especial als membres de la nostra Associació que ja no estan amb nosaltres, en Fidel Llovera, en Lluís Marqués, en Josep M. Peret, en Josep Puigdellíbol, i en Miquel Grau, q.e.p. reposin, esperant que des de l´Ajuntament facin les acciones oportunes perquè aquest projecte tan important per la ciutat s’acceleri i arribi a bon port.
També fer menció al feixuc treball que ha representat durant prop de 14 anys el recull de mostraris d’empreses desaparegudes i que hem anat documentant, informatitzant, creant una mostrateca de més de 3 milions de mostres tèxtils i un diccionari Tèxtil Llaner que son la joia de la corona, que fan d’aquesta col·lecció una de les més importants d´Europa.
En aquests moments estem fent una exposició itinerant per Sabadell del perquè d´un Museu Textil Llaner a Sabadell que els recomano visitin, on expliquem en 18 plafons l´historia del Sabadell tèxtil, des de començaments del segle 19 fins ara, quatre abnegats membres de la Junta que hi van treballar durant un parell d´anys, ha permès la publicació d´un llibre “El perquè d´un Museu Textil a Sabadell” que vàrem publicar l´any passat i que seria bo que arribi a moltes mans.
Repeteixo gràcies a tots els que ho han fet possible, i seguirem treballant per portar a terme aquest projecte tan engrescador.
BON VESPRE A TOTHOM
Manel Borrell
President de l’Associació de Professionals i Amics del Tèxtil de Sabadell

 

COMPOSICIÓ FOTOS FLOC DE LLANA