CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE L´ESDi I LA NOSTRA ASSOCIACIÓ

Posted on Posted in General, Notícies

 

La segona quinzena del passat mes de novembre es va signar un conveni de col·laboració entre l’ESDi i la nostra associació en virtut del qual disposarem d’un espai a la planta Hall de l’edifici dels antics Docks que servirà com a local per celebrar-hi reunions i com arxiu de la nostra entitat. Així mateix aquest fet suposarà l’inici d’una relació que creiem   serà fructífera tant per les dues entitats com per la ciutat.

Com a resultat d’aquest conveni l’exposició itinerant “El perquè d’un Museu Tèxtil a Sabadell” es mantindrà per un temps indeterminat a les instal·lacions de l’ESDi amb l’objectiu de transmetre als estudiants de disseny la història de la indústria tèxtil a Sabadell que durant més de 150 anys va ser la principal activitat econòmica del nostre municipi.

També es contempla, si s’escau,  establir   una col·laboració amb algunes assignatures especialment amb la de Rehabilitació  participant amb els estudiants del centre en alguna visita a un antic edifici industrial tèxtil.

També la programació de conferències, sobre la indústria tèxtil, relacionades amb alguna de les assignatures de l’ESDi.

Preparar una ruta interactiva per la ciutat que inclogui les diferents edificacions tèxtils que la ciutat ha conservat i que actualment es mantenen amb altres usos com per exemple l’ESDi i que formen part del patrimoni de Sabadell.

Creiem que aquesta col·laboració que ara comença serà positiva i que ens ajudarà a aconseguir un del objectius primordials de la nostra Associació, que no és altra que el Museu Tèxtil de Sabadell finalment sigui una realitat.